Nieuws
Hotelvloer pvc2

Hotelvloeren: welke zijn het meest geschikt?

Zoekt u een hotelvloer? Hotelvloeren moeten aan belangrijke voorwaarden voldoen. Zo is hygiëne natuurlijk erg belangrijk. Maar vergeet ook zeker de sfeer niet die u uit wilt stralen. De vloer bepaalt namelijk voor een groot deel hoe de hotelgasten het hotel ervaren! In dit blog vertellen we u wat de belangrijkste criteria zijn voor hotelvloeren en zetten we de opties op een rij.

Een aantal punten om op te letten

Er zijn een aantal criteria waaraan een hotelvloer moet voldoen. Denk aan de kwaliteit, hygiëne en veiligheid. Ook is het belangrijk dat het onderhouden en schoonmaken makkelijk gaat. Veel vloeren voldoen aan al deze criteria. Maar hoe maakt u dan toch de juiste keuze? We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Tapijttegels

Tapijt wordt veel gebruikt in hotels. Tapijttegels zijn bij slijtage of vuiligheid zeer eenvoudig te vervangen, wat een belangrijk voordeel is. Voldoet de vloer op bepaalde plekken niet meer aan de eisen? Dan hoeft u niet direct de hele vloer te vervangen.

Tapijt hotelvloer

Bovendien zijn deze vloeren zeer hygiënisch. Tapijt houdt namelijk stof vast en voorkomt dat stofdeeltjes in de lucht blijven hangen. Desso AirMaster® tapijt is zelfs acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan vlakke vloeren en vier keer effectiever dan standaard tapijt!

Desso-Airmaster-effectHet is belangrijk om het stof in de vloerbedekking dagelijks te verwijderen met een borstelstofzuiger. Periodiek onderhoud en vlekverwijdering is ook zeer aan te raden, om het langst met uw vloer te kunnen doen en de juiste uitstraling te behouden.

PVC vloeren

We zien een verschuiving qua populariteit. Waar veel hotels kozen voor tapijttegels, gaat nu de voorkeur uit naar PVC vloeren. Deze vloeren zorgen voor een huiselijke sfeer, waardoor het hotel gezellig en knus aanvoelt.

hotelvloer pvc

Daarnaast zijn PVC vloeren heel sterk en duurzaam. Ze kunnen wel tegen een stootje en zijn daardoor geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt. En zijn er vlekken te zien op de vloer? Dan zijn die eenvoudig schoon te maken, zonder dat het geluidsoverlast teweegbrengt. Het enige nadeel van PVC in de gangen van hotels, is dat contactgeluiden naar de kamers toe hoorbaar kunnen zijn.

Gietvloeren

Gietvloeren adviseren wij vaak alleen voor bepaalde ruimtes in hotels. Denk aan het toilet, de keuken en rond de bar. Gietvloeren zijn namelijk zeer hygiënisch. Er zijn geen naden in de vloer waar vuil achter kan blijven hangen. We zien dit vaak terugkomen in trendy, moderne hotels, omdat het een strak uiterlijk heeft.

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren zijn slijtvast en onderhoudsarm. Deze vloeren zijn zeer sterk en tijdloos en worden vaak ook gebruikt in de achterruimtes, magazijnen en personeelruimtes waar de vloeren tegen een stootje moeten kunnen. Toch passen deze vloeren qua uitstraling niet in elk hotel.

Linoleum hotelvloer

Jarenlange ervaring in hotelvloeren

Met meer dan 60 jaar aan ervaring als stoffeerbedrijf hebben wij al veel mooie hotels van nieuwe vloeren voorzien. Bekijk onze projectenpagina en neem contact met ons op voor meer informatie.