Bolon

Bolon: Made in Sweden

Bolon vloerenHet verhaal achter Bolon is bijzonder. 60 Jaar geleden is het bedrijf opgericht door Nils-Erik Eklund die het idee had om van afvaltextiel nieuw tapijt te maken. Hiermee lag Bolon enorm voor op de rest van de textielbedrijven. Bij Bolon wordt nog steeds de inspiratie gehaald uit dat ene idee en dus proberen ze mogelijkheden te zien, waar anderen ze niet zien. Bolon tapijt is van hoge kwaliteit en ziet er modieus uit. Dit heeft alles te maken met de nieuwe missie die het bedrijf heeft vastgesteld op het moment dat de kleindochters van Nils-Erik Eklund het stokje overnamen. Zij willen de verbinding opzoeken met de modewereld om op die manier te kunnen blijven innoveren.

Van missie naar collectie

Het aantal producten dat via Bolon aangeboden wordt is vrij divers, maar zeer uitgebreid. Er zijn heel veel mogelijkheden om het perfecte tapijt  te vinden. Bovenal zien de ontwerpen er vooral modern en strak uit. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft het ontwerp, daar is per collectie een hoop variatie in te vinden.

Bolon Flow

Een van de collecties van Bolon is de Flow-collectie. Deze is geïnspireerd op “het mysterie van de oceaan.” De vloeren zijn vloeiend, zacht en stralen rust uit. Op deze manier heeft elke collectie van Bolon een eigen karakter, zodat er van alles mogelijk is om de perfecte match te vinden met het interieur.

Het verhaal van Bolon

Bolon is inmiddels aanbeland in de derde generatie van het familiebedrijf. De kleindochters van Nils-Erik, Annica en Marie hebben de zaak overgenomen van hun ouders. Zij zijn sinds 2003 actief als de bestuurders van het bedrijf. Maar het verleden van het bedrijf begon in 1949, toen werd Bolon opgericht in Stockholm en was Bolon vast besloten om afvalstoffen om te zetten in textiel. In der loop der jaren zijn er wat uitbreidingen geweest op het assortiment. In plaats van alleen tegels wordt er sinds 1993 ook kamerbreed tapijt geproduceerd.

bolon

Zelfs qua ecologische factoren blijft het bedrijf innoveren en nieuwe producten op de markt brengen. In 2010 is Bolon erin geslaagd een geplastificeerde bovenlaag te creëren puur op basis van herbruikbare plantaardige materialen. De collectie die hiervan gemaakt is, heet Botanic.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons assortiment Bolon tapijt? Laat ons u terugbellen door uw nummer achter te laten, of neem contact met ons op via de contactpagina.