Uzin Utz Nederland bv.

Groene lijmproductie van Uzin Utz Nederland bv.

Uzin Utz Nederland bv. heeft waarschijnlijk de meest bijzondere fabriek ter wereld in gebruik. De fabriek is niet alleen groen qua werkwijze, maar ook

UU Logo Black Claim CMYK INT 2020 091

het dak is letterlijk “groen” door de beplanting die is aangebracht. Het gebouw zelf is zo groen, dat het een 8,66 als rapportcijfer heeft gekregen voor haar duurzaamheidsprestaties. Het dak bestaat uit mos/sedum en zorgt voor een verbeterde waterbuffering en verhoogde isolatie.

Het gebouw is ontworpen met respect voor de omgeving en heeft geen gasaansluiting. Het bedrijf heeft dus een CO2 neutraal gebouw en productieproces. De corebusiness van Uzin Utz Nederland bv. ligt op de productie van lijm en is hiermee een internationale organisatie. De basis van elke vloer bestaat volgens Uzin Utz Nederland bv. uit innovatieve productiemethoden, technisch advies op hoog niveau en het enthousiasme van de werknemers.

Productie en ondersteuning van lijm

Uzin Utz Nederland bv. heeft een vijftal merken onder haar naam die allemaal gerelateerd zijn aan vloerbedekking. De meeste merken zijn wel ter ondersteuning van processen omtrent de vloerbedekking, de merken heten: Wolff, Pallman, Arturo en Codex.

Onze partner

De merken Uzin en Wolf leveren systemen en gereedschappen die tijdens het aanbrengen van de vloerbedekking  worden gebruikt om de ondergronden te egaliseren en om de ondergrond voor te bereiden op de installatie van vloerbedekking. Door met Uzin Utz Nederland bv. samen te werken is de uiteindelijke kwaliteit van vloer nog beter. Wij kunnen door het gebruik van deze hoogwaardige producten de garantie en kwaliteit leveren waar we bekend om staan.

Afwerking

Het merk Pallman specialiseert zich op producten die gebruikt worden voor het lijmen, afwerken en onderhouden van houten vloeren. Arturo is Uzin’s specialist op het gebied van Kunstharsvloeren. Als laatste levert het merk Codex producten en systemen voor de professionele tegelzetter. Voor de perfecte afwerking van een mooie vloeroplossing kunnen we met de merken van Uzin Utz Nederland bv. alle kanten op.

Ontwikkelingen van Uzin Utz Nederland bv. door de jaren heen

Het bedrijf Unipro werd in 1911 opgericht en begon in 1948 met de productie van kleefstoffen. Hiermee is de merknaam Uzin geboren. Toen het bedrijf daarna begon samen te werken met een lijmfabriek om het merk Uzin te ondersteunen groeide het bedrijf hard. Unipro heeft zich in 1984 ontwikkeld tot markteider in oplosmiddelarme lijmen. De grootste mijlpaal uit de geschiedenis is waarschijnlijk het in gebruik nemen van de “groene” fabriek, waarmee het bedrijf zich uitstekend weet te onderscheiden. Sinds 1 januari 2018 is Unipro overgegaan in Uzin Utz Nederland bv.

Meer weten?

Bent u benieuwd geraakt naar de mogelijkheden van deze extreem duurzame lijmen? Neem dan contact met ons op. Laat uw nummer achter op de bel mij terug pagina, dan bellen wij u terug.