Nora

Rubberen vloerbedekking van Nora

Nora vloerenNora Systems, onderdeel van Interface, is een innovatief Duits bedrijf dat zich richt op het leveren van producten en diensten voor rubberen vloerbedekkingen en vloerbedekkingensystemen. Het is het doel om vloerbedekkingen gezonder en bijzonder te maken. De vloerbedekkingen van Nora komt u ondertussen al op vele locaties tegen. Zelfs in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen ligt het hoge kwaliteit vloerbedekking van Nora. Rubber is namelijk een heel sterk materiaal en is bijvoorbeeld bestand tegen brandende sigaretten.

Elk product en ontwerp dat geleverd wordt door Nora, voldoet aan hoge eisen en is voorzien van de beste technische kwaliteiten. Volgens Nora is elk project anders. Met die insteek adviseren ze graag welke vloeroplossing het beste bij uw bedrijf past.

Om klanten nog beter te bedienen, heeft Nora het Nora System Blue in het leven geroepen. Met dit initiatief levert Nora in één totaalpakket Nora rubberen vloersystemen, Nora legmaterialen en gekwalificeerde werkers.

Norament

De twee top productielijnen van Nora zijn de lijnen Norament en Noraplan. Hierin is de Norament de rubberen klassieker van het bedrijf. Deze tegel is in verschillende designs te verkrijgen en draagt het kenmerk dat de tegels lang mooi blijven.

Noraplan

De Noraplan serie wordt op een andere manier aangeleverd dan de Norament serie. Deze serie wordt namelijk geleverd in banen in plaats van tegels. De Noraplan serie is in veel verschillende kleuren te verkrijgen zodat er altijd een optimaal resultaat bereikt wordt. Van de Norament serie worden nog trapvormen gemaakt zodat een geheel gebouw afgewerkt kan worden met één soort tegel.

Van schoenzool naar vloerbedekking

Het bedrijf Nora werd opgericht in 1938 en begon met het produceren van schoenzolen. In de jaren 30 begon rubber als materiaal namelijk snel terrein te winnen en dus lag daar de kans voor Nora. Iets langer dan 10 jaar later begon het bedrijf met het produceren van vloerbedekkingen. In 1967 weet Nora zich te onderscheiden door het design met de ronde nop.

nora vloer

In de jaren 80 gaat het hard voor Nora, het bedrijf gaat grootschalig internationaal opereren en is nu actief in meer dan 80 landen. Hierna ontstond ook de trend voor de duurzaamheid binnen de bedrijven die vloeroplossingen bieden. Sindsdien is duurzaamheid ook één van de kernwaarden van Nora geworden.

Meer weten?

Meer weten over wat wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of laat uw nummer achter, dan bellen wij u terug.