Nieuws
Duurzame inspiratie dag

Event Duurzame inspiratie: een succes

In samenwerking met Desso organiseerden wij 27 september een event om duurzame inspiratie op te doen. We verwelkomden onze relaties bij Desso in Waalwijk. Hier hoorden we over het belang van duurzame vloeren en konden we zien en ervaren hoe Desso duurzaamheid in de praktijk brengt. Het was een geslaagde dag en de reacties waren dan ook erg positief.

Cradle-to-Cradle

Rob Kragt, CSR Communications and Training Manager van Desso, begon de ochtend met een uitleg over Cradle-to-Cradle. Wist u dat Desso met hun Cradle-to-Cradle visie verder gaat in duurzaamheid dan verreweg de meeste bedrijven?

Desso

Bij alles wat Desso doet, wordt rekening gehouden met mens en milieu. Dit is niet zo maar iets. Er moeten steeds weer nieuwe samenwerkingsvormen tot stand komen om duurzame innovaties mogelijk te maken.

Lease tapijt

Als we het over het ultieme circulaire model hebben, denkt Desso aan lease tapijt.

Duurzame inspiratie dag

Zo vertelde Dirk van Gestel, Marketing Manager van Desso in Nederland, dat lease tapijt een all-in-one solution is:

  • Het is een ecologische oplossing door het hergebruiken van het tapijt.
  • Het is een financiële oplossing, omdat er geen onmiddellijke afschrijvingen nodig zijn. Per maand wordt een vast lease bedrag afgeschreven.
  • Het is een praktische oplossing. Zelfs het onderhoud wordt bijvoorbeeld meegenomen in het contract. Zo ligt het tapijt er altijd perfect bij.

Desso lease tapijt

Lease tapijt bij het ROC

Ad Kuivenhoven, Hoofd Huisvesting en Facilitaire zaken van Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden, vertelde hoe en waarom het ROC gekozen heeft voor lease tapijt. Ad is meer dan tevreden over de mogelijkheid die Desso biedt om tapijt te leasen.

Duurzame Inspiratie Dag

Zo zei hij: “Wij geven mee aan onze studenten dat de circulaire economie erg belangrijk is. Waarom geven we dan zelf niet het goede voorbeeld?! Daarnaast kwamen steeds meer ouders met bijvoorbeeld de vraag of onze scholen rekening houden met kinderen die astma hebben. Desso Airmaster zorgt ervoor dat fijnstof wordt opgevangen. In samenwerking met Desso laten we als school zien dat we het beste willen voor het milieu én voor onze leerlingen.”

Interactie: weerstand tegen verandering

Er ontstond interactie tussen de deelnemers. De conclusie was dat er veel weerstand is tegen verandering. Waar de jeugd juist open staat voor innovaties als lease tapijt, merken de deelnemers dat er nog veel weestand is bij de top. Zolang het hoger management niet mee wil gaan met veranderingen, zullen organisaties nooit naar optimale duurzaamheid kunnen streven.

20170927 110304 web

Rondleiding door het Design Center

We werden rondgeleid door het Design Center van Desso. Heel interessant om te zien hoe de duurzame tapijten worden gemaakt. Dat de collectie van Desso veelzijdig is, was wel duidelijk. Er zijn ontzettend veel technieken en kleuren mogelijk. Daarnaast werden we meegenomen in innovaties waar Desso mee bezig is, als Luminous Carpets en Smart Carpets.

20170927 121413 web e1506672604192

Refinity Center

In het Refinity Center zagen we hoe de Cradle-to-Cradle visie wordt toegepast. Het scheiden en hergebruiken van materialen is hier orde van de dag. Het is mooi om te zien hoe ver Desso gaat om altijd het beste voor mens en milieu na te streven.

20170927 130403 web

Positieve reacties

Na een heerlijke lunch sloten we de dag af. De deelnemers reageerden heel enthousiast. Iedereen is ‘duurzaam geïnspireerd’ en dat was precies ons doel!