Nieuws
Marmoleum Imagine

Marmoleum Imagine: Decoratieve vloeren

Marmoleum Imagine is een van de nieuwste collecties van Forbo. Aan deze collectie werkten vier internationale ontwerpers mee. Zij ontwierpen een prachtige collectie marmoleum vloeren met behulp van de Aquajet snijtechniek, waarbij gemakkelijk gedetailleerde patronen uit marmoleum gesneden kunnen worden.

Het resultaat van deze samenwerking zijn unieke, decoratieve vloeren. De Marmoleum Imagine vloeren zijn duurzame en sterke vloeren met een unieke uitstraling.

De ontwerpers die aan de slag gingen voor Forbo zijn Sigrid Calon, een Nederlandse kunstenares, Kustaa Saksi, een Finse beeldend kunstenaar en het Roemeense ontwerpersduo Dare to Rug.

Marmoleum Imagine

Uniek en functioneel

De vloeren ontworpen door Sigrid Calon bestaan uit moderne, unieke patronen. Zij werd hierbij geïnspireerd door traditionele borduurpatronen.

De vloeren van Sigrid zijn niet alleen een echte eyecatcher, ze zijn ook functioneel. Zo kunnen de vloeren bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aangeven van looproutes.

Marmoleum Imagine

Roemeense patronen

Dare to Rug is een tapijtmerk dat werd opgericht door ontwerpersduo Andreea Batros en Flavia Scînteanu. Zij maken tapijten waarin traditionele Roemeense patronen worden verwerkt. Voor hun collectie marmoleum vloeren, vertaalden zij deze traditionele Roemeense tapijten naar een simpel, maar krachtig patroon.

Marmoleum Imagine

De patronen zijn opvallend, maar stralen tegelijkertijd rust uit vanwege het kleurgebruik en de herhalende combinaties.

Organisch en verhalend

De vloeren die ontworpen zijn door Kustaa Saksi, een Finse beeldend kunstenaar, hebben natuurlijke tinten en patronen. De vloeren bestaan uit gedetailleerde texturen en rijke kleuren die meteen de aandacht trekken.

De inspiratie die Kustaa uit de natuur haalt, komt tot uiting in twee ontwerpen: IRIS en OASIS. IRIS is een kleurrijk en levendig ontwerp, terwijl OASIS een rustiger ontwerp is dat geplaatst is in een cirkel.

Marmoleum Imagine

Marmoleum Imagine bij Van Voorst

Wilt u meer weten over de Marmoleum Imagine vloeren van Forbo? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.