Nieuws
elemental by aspetca slider

Vinyl of PVC vloer: de verschillen

Twijfelt u tussen een vinyl of PVC vloer? Beiden vallen onder kunststof vloeren en ze lijken misschien op elkaar, maar er zijn toch verschillen te noemen. We bespreken ze graag met u.

Vinyl en PVC kunststof vloeren

Vinyl en PVC zijn kunststof vloeren. Kunststof vloeren zijn makkelijk in onderhoud en erg slijtvast. Ook zijn ze vaak steviger én goedkoper dan houten vloeren. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een kunststof vloer.

De reden dat anderen toch kiezen voor hout, is de natuurlijke charme. Een houten vloer voelt ook warmer aan dan een kunststof vloer, maar dit is te verhelpen met vloerverwarming.

Project Floors vinyl

Vinyl of PVC?

Vinyl en PVC vloeren lijken in eerste instantie veel op elkaar. Het verschil zit vooral in de onderkant. PVC vloeren hebben een harde onderkant, terwijl vinyl vloeren een geschuimde rug hebben. Hierdoor voelen vinyl vloeren comfortabeler aan.

Ook is structuur goed te voelen en te zien in een vinyl vloer, waardoor het nog meer op echt hout lijkt. Vinyl en PVC vloeren zijn allebei geluiddempend, al moet de vinyl vloer dan wel verlijmd zijn. Wanneer vinyl niet verlijmd is, helpt het niet tegen geluidsoverlast.

Vinyl en PVC leveranciers

Wij werken samen met de beste vinyl en PVC leveranciers. Zo zijn wij bijvoorbeeld sinds 1 januari 2016 officieel dealer van het merk Aspecta. Aspecta is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van luxe vinyl vloeren. Ook DLW Flooring biedt u hoogwaardige vinyl vloeren.

DLW vloeren

Project Floors ontwikkelt PVC vloeren die zich laten kenmerken door authentieke reproducties van hout, steen en keramiek.

Als laatst raden we u aan om naar het assortiment van Forbo Flooring te kijken. Ook zij hebben prachtige PVC en vinyl vloeren in hun assortiment.

vloer pvc leggen

Vinyl of PVC laten leggen

Wilt u uw vinyl of PVC vloer laten leggen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in het leggen van vinyl vloeren en PVC vloeren en adviseren u graag.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.