Nieuws
verdon oak 24962 bd3ecd90

Hoe kunt u uw PVC of Vinyl vloer onderhouden?

Een kunststofvloer is een vloer gemaakt van PVC of Vinyl. Deze vloeren beschikken over een flink aantal voordelen. Zo zijn ze duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor zeer intensief gebruik. Een PVC of Vinyl vloer kan dus tegen een stootje! Maar iedere vloer moet verzorgd worden. Een goede verzorging verlengt de levensduur van uw vloer.

Uw PVC of Vinyl vloer onderhouden

Na de installatie van uw PVC of Vinyl vloer, is het belangrijk om uw vloer machinaal te reinigen en op te wrijven. In sommige situaties is het raadzaam om uw PVC of Vinyl vloer na installatie te voorzien van een juiste coating.

Het dagelijks onderhoud bestaat vervolgens uit het stofwissen of eventueel stofzuigen met een parketborstel. Door gebruik te maken van dit zachte mondstuk op uw stofzuiger, zorgt u voor een optimale verzorging van uw vloer.

Eventuele dagelijkse vlekken op uw gestofwiste PVC of Vinyl vloer verwijdert u door te moppen met een 2-emmer mopsysteem. Hierbij voegt u PUR Reiniger toe. U kunt de vlekken ook behandelen met een schrobzuigmachine. Gebruik bij het reinigen geen agressieve oplosmiddelen of reinigingsmiddelen!

PVC vloer onderhouden

Het verschil tussen een PVC of Vinyl vloer

Deze twee kunststofvloeren lijken in eerste instantie veel op elkaar, maar er zijn verschillen. Het verschil zit vooral in de onderkant. PVC vloeren hebben een harde onderkant, terwijl vinyl vloeren een geschuimde rug hebben. Hierdoor voelen Vinyl vloeren comfortabeler aan.

Eén van de mooie kenmerken van een Vinyl vloer is de structuur die er in aangebracht wordt. Hierdoor is een Vinyl vloer een mooi alternatief voor bijvoorbeeld hout of natuursteen. PVC en Vinyl vloeren zijn geluiddempend. Het is hierbij wel belangrijk dat de Vinyl vloer verlijmd is.

Periodiek onderhoud door Van Voorst Projektendienst

Iedere vloer heeft naast dagelijks onderhoud, ook periodiek vloeronderhoud nodig. Van Voorst Projektendienst is de partner om uw vloer hoog op peil te houden. Wanneer u een PVC of Vinyl vloer goed onderhoudt, zal de levensduur verlengd worden. Ook komt het ten goede voor de uitstraling van uw vloer.

De meest ideale situatie is dat wij uw vloer direct na installatie opnemen in één van onze periodieke onderhoudsprogramma’s. Naast onderhoud zijn er nog een aantal andere factoren die bijdragen aan het behoud van uw vloer. Gebruik bijvoorbeeld zachte glijders en wielen onder stoelen en zorg voor een goede schoon-loop-zone.

PVC vloer onderhouden

Wat is de basisbehandeling?

Bij een basisbehandeling starten onze vloerspecialisten met een machinale reiniging. Na de machinale reiniging starten we met de juiste bescherming. Enkele beschermingsmogelijkheden voor uw vloer zijn polymeren en poly-urethaan (antislip). Uiteraard zorgen wij voor het juiste onderhoudsvoorschrift met de daarbij behorende onderhoudsproducten en materialen.

Is uw PVC of Vinyl vloer toe aan een basisbehandeling of wilt u het periodiek onderhoud aan ons overlaten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.