Nieuws
Tapijt onderhouden

Hoe kunt u uw tapijt onderhouden?

Een gezond tapijt gaat langer mee en ziet er vlekkeloos uit. Is uw tapijt gezond of weet u niet hoe u het moet onderhouden? Tapijt wordt regelmatig gekozen vanwege haar warme uitstraling, maar ook omdat deze vloer makkelijk in onderhoud is.

Wij adviseren u graag over vloeronderhoud. Door ons onderhoudsadvies op te volgen, zorgt u voor een langere levensduur van uw tapijt. En dat scheelt u in kosten!

Uw tapijt onderhouden

Na de installatie van uw tapijt, is het belangrijk om het goed te stofzuigen met een roterende borstel. Vervolgens hoort het stofzuigen tot het wekelijkse onderhoud van uw tapijt. Eventuele vlekken dienen verwijdert te worden met een vlekverwijderaar.

Gebruik dus geen agressieve oplosmiddelen of reinigingsmiddelen! Stofzuigen en het verwijderen van vlekken zijn het meest belangrijk voor het wekelijkse onderhoud van uw tapijt.

download

Beschikt u over een schoon-loop-zone?

Het behoud van uw tapijt begint met een goede schoon-loop-zone. Vuil, zand en water dat zich verzamelt in uw tapijt komt vaak binnen via de schoenen van uw bezoekers en medewerkers. Een goede schoon-loop-zone neemt dit vuil op. Dit verkort de schoonmaaktijd en –kosten.

Een schoon-loop-zone draagt bij aan een schone entree, wat bepalend is voor de eerste indruk van uw bezoeker.

Naast vuil dat mee naar binnen wordt gebracht, wordt uw tapijt ook intensief gebruikt door de (bureau)stoelen die zich in uw pand bevinden. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van harde glijders en juiste wielen onder de stoelen.

Wat houdt periodiek onderhoud in?

Periodiek onderhoud kunt u het beste aan experts overlaten. Van Voorst Projektendienst is ervaren in het onderhouden van tapijt. Wij adviseren geheel in overleg met uw tapijtleverancier wat de beste manier is om uw vloer periodiek te onderhouden.

Vaak houdt dit in dat wij het machinaal onderhouden d.m.v. kristallisatie procedé. Het vuil wordt dan ingekapseld door kristallen en laat geen residu na in het tapijt. Vervolgens halen we de kristallen uit het tapijt en bent u verzekerd van een schone vloer.

Wat is de basisbehandeling?

Na verloop van tijd zal uw tapijt toe zijn aan een basisbehandeling. Als reinigingsspecialist hebben wij vele reinigingssystemen in huis. Elke methode is tapijtvriendelijk en wordt door onze gecertificeerde vloerspecialisten uitgevoerd.

Om tapijt weer in een representatieve staat te krijgen, wordt er eerst gekeken naar het type, de kleur en leeftijd van uw tapijt. Uiteraard wordt er ook gekeken naar het onderhoudsvoorschrift van de tapijtfabrikant.

modulyss2 web

Met het juiste periodieke onderhoud zijn toekomstige vlekken makkelijker te verwijderen, wordt een dieptereiniging uitgesteld en zal de levensduur van het tapijt verlengd worden.

Benieuwd geworden naar het verlengen van de levensduur van uw tapijt? Neem contact met ons op voor meer informatie.