Nieuws
Forbo vloeren ademen duurzaamheid2

Forbo vloeren ademen duurzaamheid

Van Voorst Projektendienst vindt duurzaamheid erg belangrijk. Wij leggen daarom met trots Forbo vloeren. Van begin tot eind zijn deze vloeren goed voor mens en voor het milieu. Hiermee helpt Forbo u in een betere omgeving te werken, ontspannen en leven. Lees hier meer over duurzaamheid in de praktijk en vraag bij ons naar de mogelijkheden van de prachtige Forbo vloeren.

De beste oplossing voor het milieu

Forbo draagt bij aan de missie om betere omgevingen te creëren. Dit doet Forbo door de complete milieuprestatie van al haar producten te meten aan de hand van een levenscyclusanalyse (LCA). Dit houdt in dat Forbo altijd op zoek is naar de beste oplossing voor het milieu door zo min mogelijk nieuwe grondstoffen te gebruiken en zo zuinig mogelijk te zijn.

Forbo’s milieubelofte

De kernwaarden van Forbo bestaan al heel lang uit maatschappelijk verantwoord ondernemen en het milieu. Om ervoor te zorgen dat de productie van de vloeren een minimale impact op het milieu heeft, staat Forbo garant voor milieubewuste producten en moderne processen.

Eén van die processen is het produceren van linoleum. Het produceren van linoleum kost natuurlijk wel energie. Daarom gebruikt Forbo groene elektriciteit als primaire energiebron. Deze elektriciteit wordt opgewekt met zonnecollectoren.

Marmoleum-recyclingprogramma

De meest duurzame vloerbedekking is de Marmoleum vloer van Forbo. Om bij de productie hiervan ook aandacht te schenken aan het milieu, heeft Forbo het Marmoleum-recyclingprogramma ontwikkeld.

Hierbij biedt Forbo haar klanten de mogelijkheid om snijrestanten aan te bieden voor hergebruik, met als voorwaarde dat de resten niet vervuild zijn. Deze restanten kunnen verzameld worden in een speciale container en deze wordt daarna tegen betaling opgehaald. De restanten worden vervolgens gebruikt in de linoleum vloerbedekkingen. Wilt u uw steentje bijdragen in duurzaam ondernemen? Verzamel dan de snijrestanten van uw Marmoleum vloer!

Milieuproductverklaring (EPD)

Hoe zorgt Forbo er nu voor dat hun milieu activiteiten inzichtelijk worden gemaakt? Dit doen ze aan de hand van een milieuproductverklaring (EPD). In dit document staat verdiepende informatie over de milieu-impact van een product. Het doel hiervan is om transparantie te geven in de bedrijfsvoering.

Meer informatie

Meer weten over Forbo vloeren? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag.