Nieuws
Interface: duurzaamheid in de praktijk

Interface: duurzaamheid in de praktijk

Het leggen van duurzame vloeren: dat is wat wij het liefste doen. Interface heeft een groot assortiment aan vloerbedekking die wordt gekenmerkt door duurzaamheid. Lees hier hoe Interface duurzaamheid integreert in het ontwikkelen en produceren van haar vloeren.

Mission Zero®

Interface heeft haar verschillende ambities samengevoegd in Mission Zero®. Hierin staat de belofte vastgelegd om elke negatieve impact van het bedrijf op het milieu voor 2020 te elimineren. Om dit waar te maken, heeft Interface drastische veranderingen doorgevoerd in het bedrijf, de producten en de manier van zakendoen.

Het Net-Works-programma

Een voorbeeld van zo’n verandering is het Net-Works initiatief. Dit initiatief is opgestart met het doel om 100% gerecycled materiaal te gebruiken voor tapijttegels. Zo werkt Interface samen met de Zoological Society of London. Interface koopt afgedankte visnetten van hen over, om deze te laten recyclen door Aquafil. Dit wordt vervolgens omgevormd tot nieuwe garen voor tapijttegels.

Recycled PVB

Ook heeft Interface een oplossing om autoruiten te recyclen tot tapijten. Jaarlijks krijgen ongeveer 5 tot 6% auto’s een nieuwe ruit. Deze autoruiten worden door de EU gerecycled, alleen met het PVB uit de ruiten werd nog niets gedaan. Interface is daarom een samenwerking gestart met de supply chain om het PVB te verwerken en te gebruiken voor de productie van tapijttegels.

Klimaat & Co2

Kortom, Interface doet er alles aan om u een zo duurzaam mogelijke vloer aan te bieden. Hieronder nog even de belangrijkste voordelen van deze duurzame vloeren:

  • 100% hernieuwbare energie in de productie
  • Milieuproductieverklaring (EPD)
  • Milieu-investeringsaftrek regeling (MIA)
  • CO2 reductive (CircuitBac Green)
  • 50% minder garen (Microtuft)
  • Klimaatverandering terug draaien (Climate take back)
  • Klimaatneutrale vloer voor gehele levenscyclus (cool carpet)

Meer informatie

Wilt u meer weten over Interface vloerbedekking? Neem dan gerust contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring met Interface kunnen wij u op maat adviseren.