Nieuws
Vinyl collectie Contrast iQ Surface Tarkett

Wat is het verschil tussen heterogeen en homogeen vinyl?

Bent u op zoek naar een vinylvloer en twijfelt u tussen heterogeen en homogeen vinyl? Vinyl is niet voor niets razend populair. Deze vloeren hebben namelijk veel voordelen. In dit blog leggen we u uit wat de verschillen tussen heterogeen en homogeen vinyl zijn. Zo kunt u een bewuste keuze maken voor de vinylvloer die het meest geschikt is voor uw bedrijf of organisatie.

Homogeen vinyl

Homogeen vinyl wordt gemaakt van één laag vinyl. De materiaalsamenstelling, kleurschakering en het dessin zijn hierdoor over de volledige dikte hetzelfde. Dit maakt het goed bestand tegen bijtende en chemische producten. Daarnaast heeft homogeen vinyl een zeer lange levensduur. De iQ collectie van Tarkett is hier een voorbeeld van.

Vinyl collectie Sober IQ Surface Tarkett

Heterogeen vinyl

Heterogeen vinyl is opgebouwd uit diverse lagen:

  • Een rug (compact of juist verend)
  • Een drager als glasvlies
  • Een print laag met het dessin
  • Een beschermlaag

Doordat het dessin van heterogene vinylvloeren uit een print laag bestaat, zijn de dessin mogelijkheden oneindig. Nieuwe ontwikkelingen als digitale print zorgen naast al deze mogelijkheden ook voor een nog meer natuurgetrouwe uitstraling. De dikte én kwaliteit van de toplaag bepalen de uiteindelijke levensduur van het product.

IVC group Heterogeen vinyl

Vinylvloeren

Vinylvloeren bieden veel voordelen. Zo zijn ze onderhoudsvriendelijk, duurzaam, geluiddempend, vochtbestendig en warm en comfortabel. Daarom worden ze bijvoorbeeld veel gebruikt in bedrijfspanden, hotels en scholen. Wilt u geholpen worden met de juiste vinylvloer voor uw pand? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag.