Nieuws
Modul'up resine safran Forbo

De voordelen van akoestische vinyl vloeren

Wat is akoestisch vinyl?

Akoestische vloeren zorgen ervoor dat het geluid in gebouwen verminderd wordt. Een goede akoestische vloer is dan ook geluiddempend en geluidsisolerend. Akoestische vinyl vloeren gaan nog een stapje verder. Deze vloeren zijn door de sterke constructie ook nog eens slijtvast. Hierdoor zijn deze vloeren ideaal voor ruimten waar de vloer intensief gebruikt wordt, zoals in kantoren, scholen en zorginstellingen.

Van Voorst is leverancier van diverse merken akoestisch vinyl vloeren. We zijn onder andere leverancier van Tarkett en Forbo akoestische vloeren. Elk merk en soort vinyl heeft zijn eigen sterke punten. Zowel Forbo als Tarkett bieden 19dB geluidsreductie.

Wat kan een akoestische vinyl vloer voor jouw bedrijf doen?

Dit type vloer zorgt voor een verbetering van het binnenklimaat in gebouwen. Een akoestische vinyl vloer zorgt namelijk voor minder rumoer in een kantoorruimte. Dit zorgt voor betere concentratie en een betere prestatie van uw medewerkers. Daarnaast heeft de vinyl vloer weinig onderhoud nodig, omdat de vloer is behandeld met een oppervlaktebeschermer. Ook is dit type vloer makkelijk schoon te houden.

Sarlon_Modul'Up Forbo

Pas uw vloer aan op de loopfrequentie

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat het type vloer past bij de frequentie van het loopverkeer binnen uw pand. Is de loopfrequentie hoog? Kies dan bijvoorbeeld voor een vloer uit de collectie van Tapiflex Excellence van Tarkett. Deze vloer heeft een slijtlaag van wel 0,8 mm. Daarnaast is de vloer door de schuimlaag met absorberend materiaal zeer geluidsisolerend.

Tapiflex Excellence Tarkett

De juiste kleur en design

De akoestische vinyl vloeren zijn niet alleen slijtvast en geluidsabsorberend, maar zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Een vloer is vaak dé eyecatcher van het interieur in uw pand. Kies daarom de kleur en het design wat past bij de inrichting. De akoestische vinyl collectie van Forbo heeft een aantal prachtige dessins. Zowel betonlook als houtlook. Tarkett Tapiflex Excellence bestaat uit 127 dessins van rustiek tot zeer kleurig. Combineer voor een unieke uitstraling meerdere kleuren met elkaar!

Makkelijk leggen en weer eenvoudig te verwijderen

Wilt u een akoestische vloer die gemakkelijk te leggen is en weer te verwijderen, kies dan voor de Modul’Up vloeren van Forbo. Het losleg banenvinyl systeem van Forbo is te leggen zonder lijm, dubbelzijdig tape of tacktiles. De vloer is dan ook makkelijk te leggen en ook nog eens geschikt voor hergebruik. Hierdoor is de vloer zeer geschikt voor bijvoorbeeld winkels, scholen en zorgcentra.

Modul'up Forbo

Advies

Bent u geïnteresseerd in een akoestische vinyl vloer? En wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.