Nieuws
Vloeronderhoud

Wat is het verschil tussen een vloer schoonmaken en een vloer onderhouden?

Heeft u net een nieuwe vloer? En wilt u er zeker van zijn dat uw vloer lang mooi blijft? Dan is het belangrijk dat u uw vloer goed onderhoudt. Naast het dagelijkse onderhoud, zoals schoonmaken, heeft uw vloer ook periodiek onderhoud nodig. Maar wat is nu het verschil tussen het dagelijks schoonmaken en vloeronderhoud? In deze blog leggen wij u dit uit.

Uw vloer schoonmaken

Het schoonmaken van uw vloer hoort bij het dagelijks vloeronderhoud. Dit doet u zelf. Hierbij moet u denken aan stofzuigen, stofwissen, vlekken verwijderen en incidenteel moppen van de vloer. Dit dagelijks onderhoud is erg belangrijk voor de levensduur en uitstraling van de vloer. Houd dit daarom goed bij. Heeft u last van veel zand binnen? Overweeg dan om een juiste entreezone aan te schaffen. De juiste entreezones houden naast vocht ook vuil tegen en verminderen de schoonmaaktijd tot 65%.

Emco matVloeronderhoud door van Voorst

Wilt u dat uw vloer langer mee gaat? Dan is vloeronderhoud erg belangrijk. Wij helpen u dan ook graag met het onderhouden van uw vloer, zodat deze in perfecte staat gehouden wordt. Hierbij maken wij onderscheid tussen periodiek vloeronderhoud en groot onderhoud van uw vloer.

Periodiek vloeronderhoud

Bij periodiek vloeronderhoud komen wij minimaal één keer per jaar bij u langs om u vloer machinaal te onderhouden. Hierbij reinigen wij uw gehele vloer. Afhankelijk van de soort vloer, bepalen wij de reinigingsmethode. Heeft u bijvoorbeeld tapijt? Dan reinigen wij uw tapijt door middel van machinaal borstelen, in combinatie met ons kristallisatie-procedé. Heeft u linoleum of PVC? In dat geval reinigen en wrijven wij deze machinaal op.

Desso Stitch vloerGroot onderhoud

Naast het periodiek onderhoud van uw vloer, kunt u ook bij ons terecht voor groot onderhoud. Bij groot onderhoud, komen wij bij u langs om uw vloer te repareren van beschadigingen. Op deze manier bent u zeker van een lange levensduur van uw vloer. Is uw vloer ernstig vervuild? Geen zorgen! Ook dit kunnen wij voor u oplossen tijdens een grote onderhoudsbeurt. Bij groot onderhoud van tapijt, reinigen wij bijvoorbeeld het tapijt met het beste systeem voor uw tapijt.

Advies

Heeft u interesse in meer informatie over het onderhoud van uw vloer? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Of maak gebruik van een gratis vloerencheck. Wij adviseren u graag