Nieuws
Uzin egaliseren

Vloer egaliseren: de basis van ons werk

Uw vloer egaliseren is erg belangrijk. Wij zien het dan ook als de basis van ons werk. Het egaliseren doen wij met grote precisie. We volgen het PPI keurmerk en de normen van de vloerbedekking leveranciers. Zij stellen hoge eisen aan een vloer als ondergrond voor het perfect verwerken van hun product. En dat is logisch, want een goede ondervloer laat uw nieuwe vloer het mooist uitkomen!

Waarom egaliseren?

Waarom adviseren wij u om uw vloer te laten egaliseren? We leggen het u graag uit. Egaliseren is belangrijk omdat:

  • De ondergrond effen wordt gemaakt, waardoor uw nieuwe vloer vlak gelegd kan worden.
  • Het uw nieuwe vloer beschermt.
  • Het de levensduur van uw nieuwe vloer verlengt.
  • Door de egalisatie de lijm beter afbind, waardoor de bedekking goed verlijmt zit aan de ondervloer.
  • Het de ruwheid van de ondervloer wegneemt.
  • Het de vloer beschermt tegen optrekkend vocht. (Bij gebruik van een vocht remmende primer of vochtscherm)
  • Het een zwakke dekvloer sterker maakt.
  • De fabrikanten het voorschrijven.
  • Een vlakke vloer optisch mooier is.

egalisatie

Egaliseren volgens het PPI keurmerk

Wij egaliseren volgens het PPI Keurmerk. Dit is een keurmerk dat laat zien dat wij bij onze werkzaamheden in het aanbrengen van vloer- en raambekleding aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoen. Bekijk al onze certificaten op onze website.

Voorwaarden voor het egaliseren van de vloer

De vloer moet aan een aantal voorwaarden voldoen om goed te kunnen egaliseren. Het restvochtpercentage in de nieuwe vloer speelt hierbij een belangrijke rol. De nieuwe vloer mag maximaal deze percentages restvocht hebben voor een optimaal resultaat.

Uzin NC 170: hoogwaardige egaline

Wij werken altijd met hoogwaardige egaline om de vloeren zo precies mogelijk te egaliseren. Zo werken we bijvoorbeeld met Uzin NC 170. Dit zorgt voor een zeer glad oppervlak en is geschikt als basis voor het egaliseren van vloeren onder alle soorten vloerbedekking. Door de hoge buigtreksterkte en drukvastheid is Uzin NC 170 geschikt onder vloeren in zwaar belaste ruimtes, zoals ziekenhuizen.

Uzin NC 172: Snel drogende egaline

Wanneer we een kort tijdbestek hebben en de ondervloer snel droog behoort te zijn, kiezen wij voor Uzin NC 172. Al na 60 minuten is deze egaline legbaar. Uzin NC 172 droogt extreem snel op, waardoor we snel verder kunnen met de volgende stappen. Daarnaast zorgt Uzin NC 172 voor een zeer gladde basis.

Uzin

Maatwerk egaliseren

Per situatie bekijken we welke egaline het meest geschikt is. Op houten ondergronden gebruiken wij Uzin NC 175. Deze egaline is vezelversterkt, is zeer goed absorberend en heeft een extreem goede vloei. Voor anhydriet vloeren gebruiken we vaak Uzin NC 110, deze egaline is nagenoeg spanningsvrij. Ook Uzin NC 115 is een product wat we vaak gebruiken, vooral bij vloeren die extra spanningsarm moeten zijn zoals fermacell.

Primers

Niet alleen de egaline is van belang, ook de primer moet van uitstekende kwaliteit zijn. Een primer is een hechtingslaag tussen de ondervloer en de egaline. Per situatie bekijken we welke primer het meest geschikt is.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het egaliseren van vloeren of wilt u uw vloer laten egaliseren door ons? Neem gerust contact met ons op. Door onze ervaring kunnen wij uitstekend inschatten welke egaline en primers geschikt zijn voor uw vloer!