Nieuws
moduleo 10 jaar

Moduleo viert feest, 10-jarig bestaan en een compleet nieuwe collectie!

Moduleo bestaat al 10 jaar lang, en dat moet gevierd worden. Daarom komt het merk met een aantal nieuwe ontwikkelingen zoals een uitbreiding van de productiecapaciteit, nieuwe innovaties en wordt er ook een gloednieuwe luxe collectie PVC vloeren gelanceerd.

Roots collectie

Het assortiment van Moduleo, onderdeel van Unilin Flooring Nederland – Project Divison, wordt opnieuw onder de loep genomen en wordt naast de Layred en Moods collectie uitgebreid met de Roots collectie. Deze collectie heeft vele karakteristieken van de dryback collectie, de eerste collectie waar het merk tien jaar geleden mee is gestart. De naam ‘Roots’ refereert daarmee dus ook direct naar het begin van het ontstaan van Moduleo. Door deze nieuwe collectie ontstaat er een ware driedeling in het aanbod van Moduleo. Niet langer zullen er sub-collecties zijn, maar vanaf heden drie duidelijk verschillende collecties met twee installatie methodes, namelijk dryback (Roots en Moods) en rigid click (Layred).

Een uitbreiding op het huidige assortiment

De huidige collectie heeft met de Layred collectie een echte renovatievloer die geschikt is als nieuwe vloer in bestaande panden en gebouwen. De Layred collectie is een speciaal ontworpen systeemvloer die snel gelegd kan worden.

De Moods collectie is daarentegen meer een creatieve collectie, voorzien van geometrische vormen, bijzondere kleuren en grafische patronen. De nieuwe Roots collectie is een zeer uitgebreide collectie die is opgedeeld in zesstijltrends. Zo zijn er diverse houtmotieven, visgraat designs en tegel designs. Al deze ontwerpen kunnen in diverse kleuren geleverd worden. Nieuw in deze collectie zijn verder de tegelvariant terrazzo tegels Lugano (vier kleuren) en Fiastra (vijf kleuren). Naast de tegels zijn er ook nieuwe houtvarianten beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de Glyde Oak, speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt.

De nieuwe Roots collectie is tevens een ode aan de natuur. Zo treft u warme klassiekers als de eik en notenhout vloeren tot aan serene natuurstenen en speels terazzo. Een Roots dry-back vloer biedt comfort en is kwalitatief zeer hoogwaardig. Ook valt er met deze vloersoort veel te combineren en mixen. Dit maakt het een veelzijdige vloer.

Nieuwe XL-formaten en nieuwe technologie zorgen voor puike innovaties

Een nieuwe collectie betekent tevens nieuwe technologie onder de motorkap. Met nieuwe camera’s op de lijn bij productie, wordt ervoor gezorgd dat het reliëf van de plank tot in het kleinste detail wordt overeengestemd met het motief van het ontwerp. Hierdoor is de plank nog meer natuurgetrouw dan voorheen. Ook is er aandacht besteed aan de onderzijde van de tegel, waardoor hij nog beter gelegd kan worden op de zelfklevende Flexpro. Hierdoor is er amper geknoei met lijm en geen tijdverlies met het drogen. Verder ontstaat er hierdoor geen beschadiging op de ondergrond, in het geval dat de vloer weer wordt verwijderd. Ook heeft deze collectie een nieuwe, moderne lakstraat. Hierbij wordt de laklaag aangepast aan de houtsoort. Tot slot heeft het R&D team van Moduleo een verbeterde kras- en vlekbestendigheid weten te realiseren.

Meer weten over de nieuwe Roots collectie?

Wilt u meer weten over deze gloednieuwe collectie? U bent van harte welkom bij ons in de showroom. Hier hebben we tevens de nieuwe brochure liggen van deze prachtige collectie. Ook treft u de Layred en Moods collectie van Moduleo. We kijken graag met u samen wat het beste bij uw project past. Graag tot snel.