Nieuws
Wat is het verschil tussen Marmoleum en linoleum

Hoe kunt u uw linoleum vloer onderhouden?

Linoleumvloeren zijn populair, en dat is niet voor niks. Linoleum bestaat al meer dan 100 jaar en diverse innovaties in samenstelling en vernieuwde designs maken linoleum één van de meest geschikte vloerbedekkingen voor uw project. Een linoleum vloer wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en het gebruik van deze grondstoffen maakt uw linoleum vloer zeer duurzaam. Door uw vloer van goed onderhoud te voorzien zorgt u voor een nog langere levensduur.

Dagelijks onderhoud van uw linoleum vloer

Het dagelijks onderhoud van uw linoleum vloer bestaat uit stofwissen of eventueel stofzuigen met een parketborstel. Vlekken verwijdert u door het linoleum te moppen. Gebruik hiervoor water met als toevoeging een vloer conditioner of behandel de vloer met een schrobzuigmachine. Let op: gebruik bij het reinigen geen agressieve oplosmiddelen of reinigingsmiddelen! Dit kan de vloer juist beschadigen.

Linoleum1

Bescherm uw vloer met een entreemat

Naast onderhoud begint het behoud van uw vloer met een goede schoon-loop-zone. Al merkt u het niet, ongemerkt nemen we via onze schoenen vuil mee naar binnen. Goede matten bij de ingang van uw pand nemen vuil op en beschermen uw vloer. Hiermee bespaart u schoonmaaktijd én kosten.

Keuze stoelen op uw vloer

Uw vloer krijgt ook het één en ander te verduren van de stoelen die zich in uw pand bevinden. Deze schuiven regelmatig en kunnen daardoor ongemerkt uw vloer beschadigen. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van juiste wielen en zachte glijders onder uw stoelen. Bij een zachte bedekking heeft u harde doppen en wielen nodig, bij een harde bedekking kunt u het beste kiezen voor zachte doppen en wielen. Zo beschermt u uw vloer op een eenvoudige manier tegen snelle slijtage.

Basisbehandeling van uw vloer

Na verloop van tijd is uw linoleum vloer toe aan een basisbehandeling. Bij een basisbehandeling starten onze vloerspecialisten met een machinale reiniging. Na deze reiniging kan er gestart worden met de juiste bescherming. Een beschermingsmogelijkheid voor een linoleum vloer is de spraymethode, waarbij de vloer een dunne beschermlaag krijgt. Indien nodig of gewenst kunnen we uw linoleum voorzien van een coating. Uiteraard zorgen wij voor het juiste onderhoudsvoorschrift met de daarbij behorende onderhoudsproducten en materialen. Zo is uw vloer weer optimaal beschermd tegen vuil.

Linoleum vloeren – Toepasbaar voor diverse locaties

Linoleum vloeren zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, van speels voor scholen tot rustgevend voor verzorgingshuizen of ziekenhuizen. Doordat linoleum vloeren eenvoudig zijn schoon te houden, zijn ze zeer hygiënisch. Van Voorst Projektendienst heeft inmiddels veel bedrijven en ziekenhuizen voorzien van een schitterende linoleum vloerbedekking. Van het geliefde Marmoleum tot maatwerk ontworpen designvloeren.

Periodiek onderhoud door Van Voorst Projektendienst

Elke vloer wordt dag in dag uit zwaar gebruikt. Het verwachtingspatroon van uw vloer is hoog, en dat mag ook! Een vloer is immers een aanschaf voor meerdere jaren, waar u zo lang mogelijk van wilt blijven genieten.

Met vloeronderhoud op maat blijft uw vloer altijd in de juiste conditie en maakt u optimaal gebruik van de levensduur. Van Voorst Projektendienst is met meer dan 60 jaar ervaring met vloeren dé partner om uw vloer in goede conditie te houden. Zo is het na de installatie van uw vloer mogelijk om uw vloer direct op te laten nemen in één van onze periodieke onderhoudsprogramma’s.

Is uw linoleum vloer toe aan een basisbehandeling of wilt u meer informatie over het onderhoud van uw vloer? Neem contact met ons op voor meer informatie.