Nieuws
Nieuws-Essensor-PVC-vloerbedekking

7 tips voor stoffeerprojecten

Wanneer u overweegt uw bedrijf of een deel daarvan opnieuw te laten stofferen, dan is het goed om eens wat zaken op een rijtje te zetten. De aankleding van uw bedrijfspand zegt iets over u en uw bedrijf. Met de juiste of juist de verkeerde stoffering kunt u een ruimte maken of breken. Kleuren, materialen, structuren, ze hebben allemaal een eigen invloed op een ruimte. En dan hebben we het nog niet eens over het gebruiksdoel van de te stofferen ruimte. Is het een vergaderzaal, een kantoor, een kantine of de entree van uw pand? Hieronder leest u zeven tips waarmee u al een aantal keuzes kunt maken. Heeft u nog vragen, belt u ons dan gerust voor aanvullende adviezen.

We maken de keuze wat makkelijker met 7 tips!

1                 Bezuinig niet op een royale schoonloopzone.
U kent het vast wel, u komt ergens binnen en er ligt een prachtig tapijt in de entree. Een half jaar later komt u er nog eens en er ligt een smoezelig tapijt in de entree. Het prachtige is er wel af. Een goede schoonloopzone kan in dergelijke situaties een groot deel van het vuil opnemen voor het uw tapijt ruïneert. Nog verstandiger is het om in de entree of hal te kiezen voor een harde vloerbedekking, eventueel in combinatie met een schoonloopmat met uw logo.

2                 Maak een vloerplan als start van het project.
Wanneer we aan het begin van uw stofferingsproject een vloerplan maken, voorkomt u teleurstellingen achteraf. In ons vloerplan worden de ruimtes, de staat van de ondervloeren en de functies van de ruimtes beschreven. Hier maakt u de keuzes voor harde of zachte vloerbedekking. En, niet onbelangrijk, we verbinden een budget aan het vloerplan zodat u het kan inpassen in uw project.

3                 Maak de afweging of uw vloer functioneel of decoratief zal zijn.
Als voorbeeld, wanneer u op kantoor bureaustoelen met zwenkwielen gebruikt, is de belasting van de vloerbedekking intensief. Het is verstandig om dan een vloerbedekking te kiezen die daar tegen bestand is. Denkt u daarvoor aan een linoleum vloer of projecttapijt voor intensief gebruik. Grenst het kantoor aan een werkplaats, overweeg dan een donkere vloerbedekking.

4                 Gun uw vloeren regelmatig onderhoud.
Door uw vloeren het dagelijks en periodiek onderhoud te gunnen, blijven uw vloeren langer mooi én u verlengt de levensduur van de vloeren. Maar wat is nu het verschil tussen het dagelijks schoonmaken en periodiek vloeronderhoud? In dit blog leggen wij u dit uit.

5                 Laat u inspireren door andere stoffeerprojecten
De meeste mensen kennen nog niet alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van projectstoffering. Laat u daarom inspireren door andere voorbeelden. Zo kunt u op onze Pinterest pagina kijken bij projecten die wij mochten verzorgen. Ook kunt u hier prachtige foto’s van onze leveranciers tegenkomen.

6                 Kies voor een betrouwbare stoffeerder
Van Voorst is al meer dan 60 jaar werkzaam als projectstoffeerder. Wij stofferen vloeren met harde en zachte vloerbedekkingen. Vanuit Ede stofferen we projecten voor bedrijven en instellingen door heel Nederland en regelmatig in het buitenland. Hierdoor kunnen we op iedere locatie de mooiste projecten realiseren. Bekijk hieronder onze video.

7                 Maak een afspraak of bezoek ons Infocentrum
U zult verrast zijn hoeveel soorten vloeren, merken en kleuren er te koop zijn. Gelukkig hebben we deze vloeren wel bijna allemaal in huis. In ons Infocentrum kunnen we ze u allemaal laten zien en uitleggen wat de voordelen, de nadelen en de mogelijkheden per vloertype zijn. Behalve vloeren hebben we ook raambekleding en zonwering voor uw project.

Bonustip: Kies voor een bedrijf met het PPI Keurmerk. Bedrijven met het PPI Keurmerk staan garant voor vakwerk. U vindt ons ook tussen de erkende bedrijven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over projectstoffering? Neem gerust contact met ons op. Door onze ervaring kunnen wij uitstekend inschatten wat de geschikte vloer is voor uw situatie!