Nieuws
Welke vloer is geschikt voor scholen?

Welke vloer is geschikt voor scholen?

Heeft u een school onder uw beheer en zoekt u een nieuwe vloer? Dan moet er met verschillende aspecten rekening gehouden worden. Hygiëne en de akoestiek zijn bijvoorbeeld belangrijke factoren. Maar welke vloeren zijn dan het meest geschikt? Dat is sterk afhankelijk van uw specifieke situatie. Hieronder geven we u een aantal tips.

Welke vloer is geschikt voor scholen?

Tapijttegels in uw school

U denkt waarschijnlijk niet meteen aan tapijttegels in uw zoektocht naar de juiste vloer. Toch raden wij tapijttegels wel aan! Tapijttegels hebben namelijk veel voordelen.

Altijd netjes

Wordt er bijvoorbeeld geknoeid op een tapijttegel en blijft de vlek zichtbaar? Dan kunt u de tegel er gemakkelijk uithalen en een nieuwe plaatsen. Zo ziet de vloer er altijd netjes uit zonder dat daar een hele verbouwing voor nodig is. Dit geldt vooral ook bij random tapijttegels. Random tapijttegels hebben namelijk een structuur die in alle richtingen gelegd kan worden. Hierdoor heeft u minimaal kleurverschil!

Welke vloer is geschikt voor scholen?

Prettige akoestiek

Schuivende stoelen en tafels, loopgeluiden en pratende scholieren, als er ergens veel geluiden te horen zijn, is dat wel in een school. Daarom is de akoestiek erg belangrijk. Met tapijttegels zijn geluiden van stoelen, tafels en hakken niet of nauwelijks te horen. Ook zorgen tapijttegels ervoor dat er geen echo door het schoolgebouw galmt.

Welke vloer is geschikt voor scholen?Hygiënisch

Wist u dat tapijt soms nog hygiënischer is dan harde vloeren? Desso heeft bijvoorbeeld de Airmaster collectie, die fijnstof uit de lucht opneemt én vasthoudt op een meer effectieve wijze dan andere vloeren.

Welke vloer is geschikt voor scholen?Hierdoor voorkomt u schadelijke fijnstoffen en daarmee veel gezondheidsproblemen als het aantasten van de longen en ontstekingen. Ook is het zeer geschikt voor mensen met een allergie op basis van de bestanddelen.

Harde vloeren in uw school

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor harde vloeren. Zo wordt er veel gekozen voor linoleum in scholen. Maar ook rubberen vloeren zijn zeer geschikt.

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren zijn populair omdat ze duurzaam en snel schoon te maken zijn. Valt er eten of drinken om? Met een doekje en wat water is het zo weggeveegd. Deze vloeren kunnen ook wel tegen een stootje. Wel zo fijn in een school waar kinderen spelen, leren en veel heen en weer lopen!

Welke vloer is geschikt voor scholen?

Rubberen vloeren

Een rubberen vloer is zowel duurzaam als onderhoudsarm. Let wel op, elke vloer heeft onderhoud nodig, welke u ook kiest. Maar deze vloer heeft verder geen coating nodig, waardoor de onderhoudskosten laag blijven. Rubberen vloeren zijn hierdoor niet alleen erg praktisch maar op de lange termijn ook nog eens voordelig.

Advies over vloeroplossingen

Wilt u advies over de juiste vloeroplossing in uw scholengemeenschap? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Wij hebben jarenlange ervaring en hebben bij veel verschillende scholen de vloeren gelegd.

Welke vloer is geschikt voor scholen?

Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen doen? Bekijk dan deze projecten eens: