Nieuws
Tips verwijderen 1,5 meter vloerstickers

Tips voor het verwijderen van 1,5-meter vloerstickers van uw vloer

Sinds deze week starten bedrijven met het verwijderen van coronastickers. Na het vervallen van verschillende coronamaatregelen zijn de 1,5-meter stickers niet meer nodig. Dit brengt vragen met zich mee hoe deze stickers het beste verwijderd kunnen worden, zonder de vloer te beschadigen. Nadat de stickers anderhalf jaar op de vloer hebben gezeten is het belangrijk om ze zorgvuldig te verwijderen. In ons blog geven wij tips voor het verwijderen van 1,5 meter vloerstickers.

Wat zijn de gevolgen van stickers op uw vloer?

De 1,5-meter afstandsstickers die online en in winkels worden aangeboden, zijn vrijwel allemaal voorzien van een lijmlaag. De stickers bevatten weekmakers die reageren op uw vloerbedekking. De coating die op uw vloerbedekking zit kan gevoelig zijn voor deze weekmakers. Resten van de lijmlaag kunnen in het tapijt of op uw vloer achterblijven. Hierdoor beschadigt uw vloerbedekking. Ons advies is dan ook om dergelijke stickers niet op uw vloer te plakken.

Welke stickers zijn veilig voor uw vloer?

Naast stickers met een lijmlaag, zijn er ook stickers die uw vloer niet beschadigen. Er zijn namelijk stickers die geen lijmresten achterlaten, omdat ze een antislip structuur bevatten. Deze beschadigen de vloer niet. Om problemen met stickers te vermijden hebben sommige bedrijven ook gekozen voor bordjes of kant-en-klare tapijttegels met routebewijzering.

Hoe kunt u de stickers verwijderen?

Het is van uw vloer afhankelijk op welke manier u de stickers het beste kunt verwijderen. Enkele factoren die van invloed zijn, zijn de toplaag van de vloer en de kwaliteit van de 1,5-meter sticker. In het ergste geval kan het zijn dat u de toplaag van de harde vloerbedekking eraf trekt bij het verwijderen van de stickers. Dit houdt in dat de vloer een onbeschermde plek heeft. Dit ziet er minder fraai uit. In dat geval dient de vloer opnieuw van een toplaag te worden voorzien. Ook kan de sticker lijmresten in het tapijt achterlaten, zodat die plek vuil blijft aantrekken en dus donkere plekken vertoont. In dat geval dient het tapijt vakkundig gereinigd te worden, zodat er ook geen zeepresten in het tapijt achterblijft. Dat geeft namelijk hetzelfde beeld.

Wat als de schade niet weggaat?

Het is van uw vloer afhankelijk wat de beste oplossing is wanneer de schade niet weggaat. In de meeste gevallen moet er een nieuwe toplaag komen. Het kan ook zijn dat er een andere oplossing is. Wij kunnen altijd een expert bij u langs sturen voor advies of een offerte.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het verwijderen van stickers van uw vloer? Neem gerust contact met ons op. Door onze ervaring kunnen wij uitstekend inschatten wat de beste aanpak is voor uw vloer!