Nieuws
Linoleum met en zonder lasnaden

Lasnaden in uw linoleum vloer: nodig of niet?

Linoleumvloeren zijn ontzettend populair. Het is toepasbaar in iedere situatie, de vloeren zijn duurzaam en gaan met goed onderhoud jarenlang mee. Ook de mogelijkheden qua kleur en patroon zijn eindeloos. Linoleum is verkrijgbaar in tegels, banen en stroken die aan elkaar worden gelegd. Linoleumvloeren kunnen zowel mét als zonder lasnaden gelegd worden. In dit artikel leggen we u uit wat het verschil is tussen linoleum vloeren met en zonder lasnaden.

Linoleum vloeren met lasnaden

Wanneer linoleum wordt gelegd, ontstaan er in veel gevallen naden. Hier kan water en vocht doorheen komen, wat de vloer niet ten goede komt. Door de naden te lassen, wordt de vloer waterdicht. Dit is erg belangrijk voor ruimtes die vochtig worden en hygiënisch moeten zijn. Een linoleum vloer met een goed sluitende naad kunt u gerust schoonmaken met water. Het kan echter niet volledig onder water worden gezet.

Een lasnaad is eigenlijk altijd zichtbaar. Toch kan dit mooi worden opgelost. Wanneer een vloer gemêleerd is, dan maken we namelijk gebruik van een meerkleurige lasdraad. In dat geval ziet u de lasdraad eigenlijk niet meer zitten. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een contrasterende lasdraad om er een stijlelement van te maken. Op de afbeelding hieronder ziet u links het gebruik van een contrasterende witte en rode lasdraad. In het midden en rechts ziet u lasdraad in dezelfde kleur als de vloer. Zoals u kunt zien, valt dit bijna niet op.

Wel lasnaden

Linoleum vloeren zonder lasnaden

Het is ook mogelijk om linoleum vloeren zonder lasnaden te plaatsen. Dit doen wij bij effen vloeren, zoals de Walton marmoleum vloeren van Forbo. In deze gevallen is het minder mooi om een vloer te lassen. In deze gevallen zorgen we ervoor dat de naden zo strak mogelijk op elkaar aansluiten en niet opvallen. Ook lassen we niet bij vloeren met een patroon. Daarbij zijn de lijnen strak en recht of rond. Als we dat lassen met een lasdraad, dan kan dat niet mooi recht en strak worden. Op de foto hieronder ziet u een voorbeeld van een Walton vloer met daarin een patroon. Deze is niet gelast.

effen marmoleum vloer walton

Linoleum vloeren bij Van Voorst

Bij Van Voorst hebben we al veel linoleum vloeren gelegd. Of u nu op zoek bent naar een vloer voor uw sportzaal, organisatie, school, winkelketen of in de gezondheidszorg: een linoleum vloer is altijd een goede oplossing. Bent u geïnteresseerd in een linoleum vloer? En wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.