Nieuws
Almedahls arcade

Ontwerp eenvoudig en snel een uniek vloerkleed

Bent u regelmatig op zoek naar een vloerkleed, passend bij uw bedrijfspand of showroom? Komt u dan vaak bij dezelfde kleden uit? Heeft u het vloerkleed gevonden die aan alle functionele eisen voldoet, maar is het niet verkrijgbaar in de kleur die u wilt? Ontwerp nu eenvoudig en snel een uniek vloerkleed met de collectie Almedahls Arcade 79950, wat geheel samen te stellen is naar uw wensen.

Combineer uw keuzes

Almedahls heeft een nieuwe collectie, de Arcade 79950. Het unieke aan dit vloerkleed is dat u het helemaal zelf kunt samenstellen. Zo heeft u invloed op de vorm, afmeting, type en kleur. U kunt hierin zelfs variëren. Een vloerkleed helemaal naar uw wens, die alleen bij u  te vinden is. Hoe werkt het precies? U kunt bij ons in de showroom aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. Onderstaand vloerkleed is een voorbeeld hiervan.

arcade

Bij elk cijfer kunt u aangeven hoe u het hebben wilt: welke kleur, welke vorm en hoog- of laagpolig. Als vorm kunt u kiezen uit een vierkant, driehoek, rechthoek, cirkel of een combinatie daarvan, wat ook in het voorbeeld te zien is. U kunt er tevens voor kiezen om het kleed deels hoog- en deels laagpolig te maken. Wij bestellen het vloerkleed dat geheel samengesteld is door u.

arcade

Vorm en afmeting vloerkleed

Als u op zoek bent naar een vloerkleed, moeten er veel overwegingen gemaakt worden. Zo zijn er verschillen in vorm, afmetingen, types, materialen en kleuren. Bekijk in de ruimte welke vorm en afmeting er goed zou passen. De vorm van het kleed is heel belangrijk, omdat u daarmee de vorm van de ruimte benadrukt. Deze keuze is geheel afhankelijk van de vorm van de ruimte en de meubels. Bij de ene opstelling is een rond vloerkleed mooier, bij de ander een vierkante en bij weer een ander een combinatie hiervan. De afmeting is bepalend, omdat u met een vloerkleed de ruimte groter of juist kleiner kan laten lijken. Over het algemeen is het zo dat een groot vloerkleed zorgt voor een ruimer lijkende ruimte en een klein vloerkleed voor een kleinere ruimte.

Hoogpolig of laagpolig

Welk type vloerkleed u wilt, is erg afhankelijk van uw smaak. Vindt u hoogpolig, laagpolig of iets wat daar tussenin zit mooi? Natuurlijk zijn er wel voor- en nadelen op te noemen voor beide varianten. Hoogpolig wil zeggen dat het gemaakt is met een lange lus, wat zorgt voor een dikkere en zachtere structuur. Een hoogpolig vloerkleed lijkt meer aanwezig in de ruimte, waardoor het voor extra contrast zorgt. Het geeft een nonchalant effect en het is heerlijk zacht om er overheen te lopen. Een nadeel is dat een hoogpolig vloerkleed soms lastig schoon te maken is. Er kan vuil tussen de hoge polen komen te zitten en dat kan er vaak moeilijk tussenuit gehaald worden. Ook zijn de looppaden eerder zichtbaar.

Een laagpolig vloerkleed heeft een kleine lus, waardoor het mooi plat is. Dit geeft een strakker beeld in uw ruimte. Ook een laagpolig vloerkleed voelt heerlijk warm aan. Bovendien zijn ze vrij eenvoudig schoon te krijgen. Het is laag dus het vuil trekt niet tussen de lussen. Het vuil blijft bovenop de lussen liggen, waardoor het eenvoudiger is om schoon te maken. Vlekken zijn daarentegen wel beter zichtbaar bij een laagpolig vloerkleed dan bij een hoogpolig vloerkleed. Looppaden zijn door de kleine lus niet zo snel zichtbaar.

Kleurkeuze

De kleur bepaalt ook voor een groot deel het gevoel dat u bij een vloerkleed heeft. Hierbij moet u de overweging maken of u kiest voor een opvallende kleur of juist een natureltint. Een natureltint is eenvoudiger te combineren met uw meubels en accessoires, maar een opvallende kleur kan uw ruimte veel sprekender maken. Daarnaast zijn er nog verschillende dessins waar u uit kunt kiezen. Gaat u voor één kleur of meerdere? Dit is erg smaakgevoelig en afhankelijk van de kleuren en meubels die in de ruimte aanwezig zijn.

arcade kleurstalen

Meer informatie

Wij hopen u hiermee geholpen te hebben met de keuze voor een vloerkleed. Wilt u een voorbeeld zien van de Almedahls Arcade 79950 en wilt u uw eigen vloerkleed laten maken? U kunt altijd contact opnemen via onze contactpagina. Of laat uw nummer achter zodat wij u kunnen terugbellen.