Nieuws
PVC vloer leggen

Hoe vindt u de juiste projectstoffeerder?

U heeft de beslissing genomen: er moet een (nieuwe) vloer gelegd worden in uw bedrijfspand. U heeft u verdiept in de verschillende soorten vloeren en mogelijkheden.

Nu zoekt u alleen nog een projectstoffeerder die uw droomvloer levert en legt. Met precisie en aandacht, zodat het er op tijd is, strak gelegd wordt én lang meegaat. Een vloer bepaalt immers de uitstraling van uw pand en u wilt er jarenlang plezier van hebben.

Maar waar moet u dan op letten bij het maken van een keuze voor de juiste projectstoffeerder? Wij geven u graag wat tips mee.

1. PPI Keurmerk


Het PPI Keurmerk
is een belangrijk onderdeel van de Branche Vereniging Projectinrichting.

PPI KeurmerkDit keurmerk bewijst dat het leggen van vloeren aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoet. Onafhankelijke controleurs komen onaangekondigd langs om te checken of de projectstoffeerder met goed gekeurd materiaal werkt en of deze materialen op de juiste wijze gebruikt worden.

Doet de stoffeerder dat niet, dan wordt het PPI Keurmerk ingetrokken. Dit keurmerk is vaak te vinden op de website van de projectstoffeerder. Staat dit er niet, vraag er dan naar.

2. Merkonafhankelijkheid

Wij adviseren u om altijd te gaan voor een projectstoffeerder die merkonafhankelijk is. Welk merk en type vloer voor u interessant is, is tenslotte maatwerk. Smaak en functionaliteit spelen hierin een grote rol.

Een stoffeerder die u verschillende merken biedt, is in staat u te voorzien van advies die bij uw specifieke situatie past.

3. Eigen personeel

Wij zien het steeds vaker: stoffeerders die alleen zzp-ers en/of freelancers inhuren en zelf geen vast personeel in dienst hebben.

1 Forbo marmoleum vloer lijm aanbrengen

Dit brengt met zich mee dat de kwaliteit niet altijd gewaarborgd kan worden. Diverse zzp-ers bieden zichzelf voor een lage prijs aan op de markt, maar hebben weinig ervaring of doen hun werk niet volgens de normen die uw project verdient.

Een goedkope oplossing is daarom niet altijd de beste oplossing. Projectstoffeerders met eigen personeel kennen de vaardigheden van hun medewerkers en kunnen de kwaliteit garanderen die zij als bedrijf in huis hebben.

4. Op locatie

Kies voor een projectstoffeerder die op locatie komt om uw ruimte te bekijken en in te meten. Wanneer hij de ruimte ziet en inmeet, kan hij het juiste advies geven.

Het inmeten komt heel precies en voorkomt dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. Zorg er daarom voor dat dit gedaan wordt door iemand die weet dat een vloer niet zomaar een aankoop is.

Van Voorst Projektendienst

Of u nu voor ons kiest of niet, wij hopen dat u de keuze maakt die bij u past en dat u bovenstaande tips meeneemt in uw keuzeproces.

Heeft u behoefte aan meer advies over projectvloeren? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan graag klaar voor u.