Objectflor

Objectflor designvloeren

logos objectflorObjectflor behoort tot de toonaangevende aanbieders in geheel Europa als het gaat om elastische vloerbedekkingen. Objectflor biedt in de productcategoriën LVT Design FlooringTechnical Vinyl Flooring en Rubber Flooring hoogwaardige en innovatieve vloerbedekking.

10 unieke collecties

Objectflor beschikt over een uitgebreid assortiment waar veel mogelijkheden liggen voor designs. Zo zijn er 829 kleuren beschikbaar in verschillende stijlen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De productgroep LVT Design Flooring kent bijvoorbeeld verschillende designs, die voor elke vorm van inrichting een oplossing bieden. Een overzicht van de kenmerken van elk design:

  • Expona design, geïnspireerd door elementen om een natuurlijke look uit te stralen.
  • Expona commercial, ideaal voor restaurants en dergelijke om een warme sfeer te creëren.
  • Expona Domestic, designs gericht om een sfeervolle vloer in huis aan te leggen.
  • Expona Flow, zeer ‘echte’ vloeren met de keuze uit hout, steen en grafische patronen.
  • Design Vinyl, makkelijk te leggen vloer met mooie designs.
  • Acoustic Clic, authentieke look en zeer stille vloer, niet gevoelig voor vocht

De geschiedenis van Objectflor

1989
Op 1 januari 1989 startte Objectflor Bodenbeläge GmbH haar zakelijke activiteiten. Oprichters waren Eberhard Lotz en Rolf Heinrich – twee verkoopprofessionals met veel ervaring in de vloerbedekkingsbranche.

1996
In 1996 wordt Objectflor door het internationaal actieve familieconcern Halstead gekocht. Rolf Heinrich stopte bij het bedrijf. Eberhard Lotz bleef aan boord en ontwikkelde de onderneming samen met Mark Halstead tot zijn huidige grootte.

1998
Objectflor neemt de verkoopmaatschappij Karndean International GmbH over. De beide firma’s worden onder één dak gevestigd, waarbij de gevoerde collecties blijven bestaan.

2008
In dit jaar trok Eberhard Lotz zich uit de zaak terug en droeg de scepter over aan Stephan Wolff, die in 2002 als toenmalig directeur van SaarFloor-Systems in de onderneming kwam. Voor de Italiaanse firma ARTIGO begon objectflor exclusief de verkoop voor Duitsland en België. Het segment rubbervloeren werd daardoor uitgebreid met een hoogwaardige collectie.

2010
Door de overname van de Armstrongs-Werks Riverside in Teesside door de Halstead-groep werd de ontwikkeling van nieuwe heterogene vloerbedekkingen mogelijk. De ontwikkeling van een nieuw segment van de compacte vloerbedekkingen begint.

2012
Nieuwbouw van het distributiecentrum Eifeltor in Keulen die de onderscheiding in goud krijgt van de “Deutsche Gesellschaft für nachhaltiges Bauen”. Bovendien werd het EXPONA DOMESTIC programma uitgebreid met een CLIC-design vloerbedekking voor de woonsector.

2014
Objectflor viert zijn 25-jarig firmajubileum.

2015
100-jarig jubileum van James Halstead plc en uitbreiding van de EXPONA range met de innovatieve designvloerbedekking EXPONA FLOW.

Objectflor

Duurzaamheid bij de gehele waardeketen

Als onderneming met verantwoordelijkheidsbesef vindt Objectflor het belangrijk om duidelijke standaards voor kwaliteit en duurzaamheid te definiëren. Ze borgen het nakomen ervan niet alleen in de eigen bedrijfspanden, maar ook bij de gehele waardeketen. Daarom worden hun vloerbedekkingen uitsluitend door gecertificeerde en speciaal geautoriseerde partners wereldwijd geproduceerd.

De controle vindt plaats door voortdurende audits, zowel intern en extern. Zo zijn bijvoorbeeld al hun productielocaties en toeleveranciers gecertificeerd volgens de milieumanagementnorm ISO 14001. Bovendien zijn hun partners gecertificeerd volgens de internationale BES 6001 en SA 8000 standaards.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de designs die wij leveren? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Of laat uw nummer achter, dan bellen wij u op een gewenst moment terug.