Lano

Hoogwaardige producten met bijzonder Lano design

Lano tapijtvloerenHet bedrijf Lano is een producent van kamerbrede tapijten, karpetten en synthetisch gras. Dit produceert Lano niet in één, maar drie fabrieken. De producten van Lano liggen niet alleen bij particulieren in huis, maar worden ook gebruikt voor verschillende hotels, bioscopen en andere bedrijven. Lano onderscheidt zich door producten te maken van hoogstaande kwaliteit gecombineerd met top design. De hoogstaande kwaliteit heeft Lano te danken aan de vele nauwkeurige kwaliteitsbewaking die in elk proces terug komen.

Drie fabrieken voor het hele assortiment

De drie fabrieken van Lano zijn gevestigd in België en hebben ieder zo hun eigen kwaliteiten. De hoofdfabriek ligt in Harelbeke en produceert alle karpetten en kamerbreed geweven tapijt. In Stasegem staat de grootste fabriek (200.000 m2) waar er kamerbreed getuft en Axminster tapijt wordt geproduceerd. Daarnaast komt het synthetisch gras van Lano uit deze fabriek.

In Stasegem zijn er in de loop der jaren verschillende productielijnen aangelegd voor het continu verven, bedrukken en latexeren van de producten van Lano. In Forceville, Frankrijk, staat de ultramoderne spinnerij. De combinatie van deze fabrieken zorgt voor het uitgebreide assortiment van Lano met de vele mogelijkheden die het bedrijf biedt. De productlijnen van Lano bestaan uit verschillende hoogwaardige producten, waar de SmartStrand bovenuit steekt. De kenmerken van het SmartStrand tapijt zijn:

  • Vlekken verwijderen met water
  • Hernieuwbare plataardige materialen
  • ISO-Green-label
  • Veel comfort
  • Weerstand tegen uv-straling
  • Uitzonderlijk materiaal

Het synthetische gras van Lano is van uitzonderlijke kwaliteit wat er natuurlijk uitziet en zeer snel geplaatst is. Daarnaast is het gras bestendig tegen alle weertypen en is het gemakkelijk te onderhouden.

Van fusie naar Lano

Zoals hierboven al beschreven staat heeft Lano maar liefst drie fabrieken. Dit komt door de historische gebeurtenis waar drie bedrijven samenvoegden tot Lano. De bedrijven hadden los van elkaar al zeker 100 jaar ervaring en zijn in 1970 samengekomen. Sindsdien produceert Lano steeds op hogere kwaliteit waardoor ze ook de ISO 9001 certificaat hebben ontvangen.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over onze mogelijkheden, kunt u uw vraag stellen op onze contactpagina. Wilt u graag dat wij u bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter.