Artimo

Vlamvertragende stof van Artimo

Artimo stoffenGordijnen en stoffen hebben soms meer functies nodig dan alleen als aankleding of wering tegen de zon. Voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en eigenlijk alle ruimten waar mensen werken is het verplicht stof te gebruiken die vlamvertragend werkt. Artimo is expert op dit gebied en levert al jaren gordijnen en stoffen van vlamvertragend materiaal. Deze onderscheidende factor belemmert Artimo echter niet in de designs die ze leveren. De ontwerpen van Artimo zijn helemaal up-to-date en kunnen naadloos geïntegreerd worden in de sfeer van uw ruimte. Zelfs het maken van een custom design behoort tot de opties van Artimo. Zo weet u zeker dat de extra veilige stof altijd bij het interieur past.

Slimme stoffen

De vlamvertragende stoffen zijn onderdeel van een compleet assortiment van slimme stoffen van Artimo. De twee garens die vlamvertragend zijn heten Artimo FR en Trevira CS en zijn gemaakt van permanent vlamvertragend polyester. Dit betekent dat de eigenschappen ingebouwd zijn in de chemische structuur van de stof en zijn daarom na het wassen nog steeds in werking. De gordijnen en stoffen zijn gemakkelijk uit te wassen op lage temperaturen en drogen snel.

Hygiënische oplossingen

Een andere slimme stof van Artimo is de Artimo Air, die ervoor zorgt dat vervuiling in de lucht wordt afgebroken. Resultaat is dat er geen nare luchtjes blijven hangen binnen de ruimte waar deze stoffen gebruikt worden. Bij Artimo is het ook mogelijk om gordijnen te behandelen zodat ze verspreiding van bacteriën en schimmels tegengaan. Deze gordijnenstoffen zijn dus ideaal voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Naast de hygiënische stoffen beschikt Artimo ook over een aantal geluiddempende stoffen, die ervoor zorgen dat geluid zoveel mogelijk geïsoleerd wordt, zonder dat de transparantie wordt aangetast van bijvoorbeeld gordijnen. Een overzicht van alle slimme stoffen van Artimo:

  • Vlamvertragende stoffen Artimo FR en Trevira CS;
  • Artimo Air, tegen nare luchtjes;
  • (Gordijn)stoffen tegen verspreiding van bacteriën;
  • (Gordijn)stoffen die een geluiddempende werking hebben.

Historie van Artimo

Artimo is vooral bekend om hun ruime assortiment vlamvertragende stoffen. Deze stoffen zijn ideaal voor gebouwen in de gezondheidszorg. Artimo heeft vanwege de bijzondere eigenschappen van de stoffen al 40 jaar ervaring in de markt van de gezondheidszorg. In de loop der jaren zijn de stoffen zo ontwikkeld dat de collectie uitsluitend uit internationaal gecertificeerde vlamvertragende stoffen bestaat.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de slimme stoffen van Artimo? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of laat uw nummer achter, dan bellen wij u terug.