Projectstoffering: Zichtwerk dat voldoening geeft

Projectstoffering: Zichtwerk dat voldoening geeft

Bas Bomert is sinds september 2019 leerling Projectstoffeerder bij Van Voorst Projektendienst. Hij is zonder ervaring binnengekomen en legt nu de mooiste vloeren door heel Nederland. Hieronder vertelt hij over zijn werk.

Ik wilde lekker bezig zijn

“Vorig jaar kwam ik op Facebook een advertentie van Van Voorst Projektendienst tegen. Ik was toen op zoek naar ander werk waar ik meer uitdaging had en lekker bezig kon zijn. Dus ik dacht: ik probeer het gewoon. Ik had geen ervaring en geen opleiding. Ik solliciteerde en mocht al snel beginnen. En tot op de dag van vandaag heb ik het goed naar mijn zin bij Van Voorst!”

Divers werk

“We leggen voornamelijk projectvloeren in winkelpanden, kantoorgebouwen en bedrijven. Ook worden we soms ingezet voor kleine projecten. Het werk is heel divers. We gaan heel Nederland door en komen bij heel veel verschillende opdrachtgevers.””Elk project is anders en dat is echt heel leuk. De komende 1,5 week zitten we bijvoorbeeld in Wageningen en leggen we vloeren in een appartementencomplex. We leggen allerlei soorten vloeren zoals Marmoleum, vinyl, PVC stroken en tapijttegels. Het is dus nooit zo dat je maandenlang dezelfde vloer aan het leggen bent.”

Bas leerling Projectstoffeerder

De werkdag van Bas

“We beginnen eigenlijk altijd wel samen op de zaak. Heel soms komt het voor dat een collega rechtstreeks naar de klus rijdt. We beginnen altijd tussen 6 en 7 uur. Heel af en toe om 8 uur, maar dat komt bijna niet voor. We starten met een bakkie koffie met elkaar. We doen dan gezellig even een babbeltje en starten rustig op. Dan pakken we de spullen die al van tevoren klaar zijn gezet en laden we de bus in. En dan rijd ik met de desbetreffende collega naar de klus. De ene keer ga je met z’n tweeën, de andere keer met meer. Dat ligt er helemaal aan hoe groot de klus is. Je werkt steeds in andere teams, dus dat wordt een beetje gewisseld. Soms mag je alleen op pad en kan je lekker je eigen ding doen. Dan ben je dus zelf verantwoordelijk. Je hebt in dit werk heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid.”

Er wordt veel tijd in je gestoken

“Ik vind dit werk leuk omdat je lekker lichamelijk bezig bent en het team is heel gemoedelijk en gezellig. Ik heb hier geen opleiding voor gedaan en ik had geen ervaring. Maar er wordt echt veel tijd en aandacht in mij gestoken. De collega’s leiden mij goed op. Vaak mag je in het begin alleen nog maar meekijken of opruimen, maar bij Van Voorst word je al snel ingezet naar je kunnen. Ze dagen je uit om het gewoon eens te proberen en geven dan goede tips. Hierdoor voel je je al heel snel onderdeel van het team. Je wordt hier echt gewaardeerd en je voelt je al snel van meerwaarde.”

Je maakt iets moois

“Aan het eind van de dag kun je achterom kijken en heb je echt iets moois gemaakt. Het is zichtwerk. Je ziet een appartement bijvoorbeeld steeds mooier worden terwijl je bezig bent. Het is vaak de laatste stap voordat de ruimte helemaal af is. Je kunt heel tevreden naar huis gaan als de vloer netjes ligt. En in 99% van de gevallen is de klant super blij als je klaar bent. Je kunt de klanten dus echt helpen en dat geeft heel veel voldoening.”

Lichamelijk werk

“Stofferen is lichamelijk werk. Maar Van Voorst is er heel erg mee bezig om te kijken hoe het werk lichter kan. We zien wel eens projectstoffeerders van andere bedrijven die dat lang niet zo goed op orde hebben als wij. Onze materialen zijn tenminste goed voor elkaar!”

Bas zoekt een collega!

Wil je net als Bas lekker met je handen bezig zijn en iets moois maken? Solliciteer dan bij Van Voorst Projektendienst! Je hoeft geen opleiding te hebben, wij vinden je mentaliteit het belangrijkst. En wie weet leg jij dan straks ook de mooiste vloeren bij verschillende bedrijven en maak jij deel uit van ons gezellige, hechte team. Je bent van harte welkom!