Nieuws
PVC en tapijt in kantoorpand

Tips voor de juiste vloer in uw kantoorpand

Bent u op zoek naar de meest geschikte vloer voor een kantoorpand? Dan heeft u ontzettend veel keus! Er zijn veel verschillende kantoorvloeren, ieder met eigen voordelen. Het is vooral ook een kwestie van smaak welke vloer bij u past. Toch zijn er wel belangrijke aspecten waar u rekening mee kunt houden. We leggen het graag uit in dit blog.

Hygiëne

U wilt natuurlijk een prettig binnenklimaat. Hygiëne is daarom erg belangrijk. Want wist u dat mensen gemiddeld 90% van de tijd binnen te vinden zijn? Zowel harde als zachte vloeren kunnen hygiënisch zijn. Zo zijn harde vloeren gemakkelijker schoon te maken, maar houden zachte vloeren schadelijke fijnstoffen vast, wat veel gezondheidsproblemen kan voorkomen. Laat u daarom goed informeren over de kantoorvloer van uw keuze en de mate van hygiëne daarvan.

Vloer in kantoorpand Alfa

Onderhoud

Elke vloer heeft onderhoud nodig, of u nu voor harde of zachte kantoor vloerbedekking gaat. Maar wees u ervan bewust dat iedere vloer wel een andere soort onderhoud nodig heeft. Wij maken een onderscheid tussen dagelijks, periodiek en groot onderhoud. Dagelijks onderhoud omvat bijvoorbeeld stofzuigen of vlakmoppen. Dat zal bij iedere vloer moeten gebeuren.

Periodiek onderhoud verschilt per vloer. Denk aan schrobben van plavuizen, borstelen van tapijt of machinaal spotsprayen van linoleum. Ook in groot onderhoud zijn er veel verschillen. Zo moeten beschadigde linoleum en pvc/vinylvloeren gestript worden en tapijt heeft op zijn tijd intensieve reiniging nodig, bijvoorbeeld door middel van kristallisatie.

Vloer in kantoorpand KNZB

Akoestiek

Binnen een kantoorpand is de akoestiek erg van belang. Naast het plafond en de wanden speelt de vloer een grote rol in de akoestiek. Zoekt u bijvoorbeeld een vloer voor een callcenter? Dan is het belangrijk dat de vele belgeluiden niet door het gebouw galmen. Maar ook loopgeluiden zijn goed op te vangen met de juiste kantoorvloer.

Vloer in kantoorpand Achterberg Schilders

Loopt er iemand over tapijt? Dan hoort u dat nauwelijks. Maar er zijn ook zeker harde vloeren met speciale ruggen die ervoor zorgen dat geluid gedempt wordt. Laat u hierover dus goed informeren!

Uitstraling

De keuze van de juiste vloer hangt ook af van uw smaak. De vloer bepaalt namelijk grotendeels hoe u de ruimte ervaart. Wat wilt u uitstralen? Een huiselijke sfeer wordt al snel gecreëerd door een mooie houtlook pvc vloer bijvoorbeeld. Maar met tapijt kunt u vaak meer kanten op qua kleuren en vormen. Er is ontzettend veel mogelijk!

Vloer in kantoorpand Unik

Advies over projectvloeren

Van Voorst Projektendienst is een solide familiebedrijf dat u kan voorzien van het juiste advies over kantoorvloerbedekking. Bekijk onze projecten eens en laat u overtuigen. Deze kantoorpanden hebben wij bijvoorbeeld mogen voorzien van een geschikte kantoorvloer:

Wilt u advies over de juiste vloer voor uw kantoorpand? Neem gerust contact met ons op.