Nieuws
Co2 negatief

Duurzame vloer met CO2-negatieve tapijttegels van Interface

Sinds kort heeft Interface een nieuwe collectie tapijttegels gelanceerd, de Embodied Beauty collectie. Deze collectie bevat naast CO2-neutrale tapijttegels ook CO2-negatieve tapijttegels. De tegels zijn duurzaam én hebben een mooi design. Deze tegelcollectie is zeer geschikt wanneer u milieuvriendelijkheid als bedrijf hoog in het vaandel heeft staan en daarom graag de keuze maakt voor een duurzaam geproduceerd product.

CO2-negatieve tegels – hoe zit dat?

Bij het maken van producten, waaronder tegels, komen broeikasgassen vrij. De uitstoot van broeikasgassen kan worden uitgedrukt in de CO2-voetafdruk. Dit gaat over de uitstoot en opname van CO2 tijdens en na het productieproces. Bij de productiecyclus van een tegel uit de Embodied Beaty collectie wordt meer CO2 opgenomen dan uitgestoten. Dit heeft tot gevolg dat er na het produceren van de tegel minder CO2 in de lucht zit dan voordat de tegel gemaakt is. Na de productie stoot de vloer geen CO2 meer uit en neemt ook geen CO2 meer op, dus dan is de tegel CO2-neutraal.

3 stijlen CO2-negatieve tegel

De CO2-negatieve tegel is er in diverse ontwerpen. Momenteel bevat de Embodied Beauty collectie van Interface drie verschillende CO2-negatieve tegels. De collectie bevat ook nog enkele andere CO2-neutrale tapijttegels. Ook deze tegels zijn dus duurzaam ontworpen.

Ontwerp

De tegels zijn niet alleen gemaakt met het oog op de natuur, maar de inspiratie voor de tegels komt ook uit de natuur. De nieuwe collectie van Interface is geïnspireerd op de Japanse esthetiek van minimalisme, herstel en de organische schoonheid van de natuurlijke wereld.

Meer informatie over deze CO2-negatieve tegels?

Wilt u meer weten over de collectie van Interface? Wij vertellen u graag meer over de CO2-negatieve tapijttegels en de verdere collectie van Interface. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.